Om rysk krigföring, svensk strategi och Utrikesministerns uttalanden

Idag skriver jag tillsammans med Annika Nordgren Christensen på Expressen Debatt angående ovannämnda teman. Artikeln kom efter att utrikesministern hade sagt att ingen hon talat med lyckats förklara Putins agerande och att han är irrationell (se här). Det håller helt enkelt inte är våran bestämda med ödmjuka mening. Titelsättningen är dock inte vår. God läsning! Screen Shot 2014-11-26 at 16.48.55

Advertisement

4 thoughts on “Om rysk krigföring, svensk strategi och Utrikesministerns uttalanden

 1. Bra skrivet
  Efter att ha läst artikeln bör man inse att det är ganska uppenbart vems agerande som är “irrationellt”
  Fast det beror ju givetvis på vad vi har för avsikt att sända för signaler till vår omvärld

  Om vi vill signalera att vi egentligen inte är intresserade av att värna vårt territorium – Vi räknar kallt med att någon annan också kommer att utsättas för ett angrepp om vi gör det – Och då kommer alla goda krafter att komma och undsätta oss och den/de andra som utsatts för angrepp

  Ett helt “rationellt” resonemang – Eller hur?

 2. Det är nog vid det här laget ganska uppenbart att vi har fått en inkompetent utrikesminister. Margot förstår inte – hon förstår inte omvärlden (läs Ryssland) och hon förstår inte konsekvenserna av hennes kommentarer. Feministisk utrikespolitik är nu synonymt med inkopetent utrikespolitik….

 3. Hon har väl tidigare varit aktiv i sovjetvänliga nedrustningsföreningar. De har nog både en och annan hake på henne.

What do you think?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s