Clausewitz och framtiden, Smith och Ukraina

Under veckan har två av mina krönikor med lite mer militärteoretisk inriktning publicerats. Den första var för Officerstidningen (sida 22) där jag applicerar General Rupert Smith’s teori om “kriget bland folket” för att bättre förstå varför det ryska agerandet var initialt framgångsrikt.

Den andra krönikan var för SOFF där jag använder de två senare delarna av Clausewitz treenighet (militären, staten och folket) och hur deras förhållande påverkas i framtiden och hur det påverkar säkerhetspolitiken.

Jag tror och hoppas att båda krönikorna kan erbjuda fördjupning och berikning. Kommentera gärna här vid tankar/frågor.

One thought on “Clausewitz och framtiden, Smith och Ukraina

What do you think?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s