Idéen

Bloggen fokuserar främst på områdena svensk och rysk säkerhets- och försvarspolitik, men även NATO, EU, konflikter i Forna Sovjetunionen, modern maktutövning, teorier om internationella relationer, krigföringens förändring und so weiter. Bloggen skriver jag för att stilla en fäbless för att skriva, för att kunna kommentera på saker i tid och för att kunna göra ett bidrag till det goda samtalet.

För att följa bloggen kan man antingen att skriva upp sig på knappen till höger på huvudsidan “Följ via E-mail” eller följa mig på Twitter (@OAJonsson) eller Facebook. Att skriva upp sig via E-mail rekommenderas, inlägg kommer att komma relativt sparsamt.

Bloggen är partipolitiskt och organisationellt obunden. Texten är ©Oscar Jonsson, hör av Er ifall ni vill använda den.

Om Mig:

Jag heter Oscar Jonsson och doktorerar i krigsvetenskap på Department of War Studies, King’s College London. Mitt projekt fokuserar på rysk uppfattning av krig och rysk icke-konventionell krigföring. Jag har en masterexamen i säkerhetspolitik också från King’s och en kandidatexamen i fred och konfliktvetenskap från Uppsala. Jag har tidigare arbetat både för EU:s Institut för Säkerhetspolitiska Studier i Paris och Försvarsmakten. Ytterligare har jag praktiserat ett halvår vid Sveriges OSSE-delegation i Wien.

Jag har även frilansat och utfört konsultuppdrag till bl.a. forskningsinstitut, tankesmedjor och en hedge-fond. Är ni intresserad av konsulttjänster? Maila mig på oscar.jonsson[at] gmail.com

2 thoughts on “Idéen

Vad tycker du?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s