Idéen

Bloggens tema är en blandning av säkerhets- och försvarspolitik, modern maktutövning och krigets förändrande karaktär. Därutöver är det såklart ett speciellt fokus på Ryssland. Att skriva här ser jag som en del av en konversation. Det är något som både utvecklar mitt tänkande väldigt mycket, men också ett sätt att få feedback på idéer och stilla fäblessen för att skriva och göra ett bidrag till det goda samtalet.

För att följa bloggen kan man antingen att skriva upp sig på knappen till höger på huvudsidan “Följ via E-mail” eller följa mig på Twitter (@OAJonsson) eller Facebook. Att skriva upp sig via E-mail rekommenderas, inlägg kommer att komma relativt sparsamt.

Bloggen är partipolitiskt och organisationellt obunden. Texten är ©Oscar Jonsson, hör av Er ifall ni vill använda den.

Om Mig:

Jag heter Oscar Jonsson och jag gästforskar vid UC Berkeley och doktorerar i krigsvetenskap på Department of War Studies, King’s College London. Mitt projekt fokuserar på rysk uppfattning av krig och rysk icke-konventionell krigföring. Jag har en masterexamen i säkerhetspolitik också från King’s och en kandidatexamen i fred och konfliktvetenskap från Uppsala. Jag har tidigare arbetat både på Försvarsmaktens Högkvarter och EU:s Institut för Säkerhetspolitiska Studier i Paris.

Jag är även frilansskribent och har utfört konsult- och talaruppdrag till bl.a. forskningsinstitut, tankesmedjor, hedge-fonder. Är ni intresserad av konsulttjänster? Maila mig på oscar.jonsson [at] gmail.com.

Advertisements

2 thoughts on “Idéen

Vad tycker du?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s